Glud Museum søger en ny museumsleder. Museet er i rigtig god form. Det er samlet på én matrikel, og der er engagerede medarbejdere, engagerede frivillige, mange besøgende, en varm lokal opbakning og en stabil økonomi. Samtidig er der potentiale til mere.

Besøg museet ved kysten mellem Horsens Fjord og Vejle Fjord, og oplev, hvordan hele den lille landsby, som museets 14 bygninger udgør, er levendegjort nu i sommertiden. Glud Museum formidler nyere tids kulturhistorie i Hedensted Kommune, og hovedvægten ligger på den østjyske landsbys udvikling fra 1660 til nutiden.

Bestyrelse, medarbejdere og frivillige er klar til at hjælpe deres nye museumsleder godt på vej. Der er åbenhed over for de vanebrud og nye perspektiver, som et lederskifte giver. Opgaven består bl.a. i at udvikle museet, dets faglighed, dets formidling og dets publikumsappel i en tid, hvor pandemien måske har påvirket vores interesser, og hvor kulturlivets vilkår måske ændrer sig. Det er en spændende tid at lede et museum i! 

Glud Museum søger en museumsleder, som har en relevant uddannelse, og som har erfaring med formidling og med museums- eller kulturverdenen. Der er brug for god og kompetent ledelse; det gælder både den faglige ledelse og den personlige evne til at lede og motivere ansatte og frivillige. Samtidig er der åbenhed over for, at den nye museumsleder udvikler sine lederkompetencer i jobbet. Tilsvarende er der brug for et professionelt samspil mellem museumsleder og museumsbestyrelse, og også her er der mulighed for at udvikle kompetencerne i jobbet.

Du kan læse job- og personprofilen her (PDF) og søge stillingen via knappen nedenfor. Der er ansøgningsfrist søndag den 21. august 2022. Du er velkommen med spørgsmål om jobbet hos formand for Glud Museums bestyrelse John S. Madsen på tlf. 2826 7900 og chefkonsulent i Genitor Lisbeth Binderup på tlf. 2049 5140.

Ansøg