Kvinder er massivt underrepræsenteret på danske direktionsgange. Blandt de største danske virksomheder (C25) har en – som i én eneste – en kvindelig topleder (dr. Deborah Dunsire i H. Lundbeck). I den offentlige sektor er 30% af toplederne kvinder, mens 70% er mænd. Og det på trods af, at 70% af de ansatte i den offentlige sektor er kvinder.

 

Det er vi nødt til at lave om på! Vi har i Danmark en stor samfundsmæssig interesse i at udnytte den samlede talentmasse meget bedre. Det vil Genitor rigtig gerne bidrage til.

 

Vi er helt sikre på, at der er rigtig mange kvinder med et stort talent for topledelse. Dem vil vi meget gerne være med til at synliggøre for de bestyrelser og ansættelsesudvalg, der træffer ansættelsesbeslutningerne.

 

Genitor vil garantere, at vi finder kvalificerede kvindelige kandidater, når vi medvirker ved toplederansættelser.

 

Vi håber, at hele rekrutteringsbranchen vil følge trop. Vi skal have gjort noget ved ligestillingen. Det er på høje tid.

Se alle updates