Vil du være med til at fortsætte opbygningen af en ny stærk specialfaglig enhed for børn i brudte familier? Brænder du for at skabe resultater, der har stor betydning for familierne? Mestrer du forandringsledelsens discipliner og har du styr på driften? Så skal du måske med på ledelsesholdet i Familieretshuset.

Tryghed og retning i ændrede familiesituationer

I Familieretshuset løser vi alle opgaver for brudte familier i et enstrenget familieretligt system. Vi har øget fokus på at styrke forældrenes samarbejde om barnets trivsel med en konflikthåndterende tilgang. Barnets trivsel er det bærende hensyn, og der er derfor oprettet en særlig Børneenhed med en kontaktperson til barnet.

Arbejdsopgaver 

I Familieretshusets Børneenhed har vi særligt fokus på inddragelse af børn. Barnets trivsel er omdrejningspunkt i det nye skilsmissesystem, hvor Børneenheden er barnets indgang til Familieretshuset i forbindelse med forældrenes skilsmisse. Børneenheden tilbyder hjælp og støtte med udgangspunkt i det enkelte barns behov. Det er Børneenheden, som afholder børnesamtaler og udpeger en børnesagkyndig kontaktperson, der tilbyder børnesagkyndig rådgivning og støtte til barnet også i familieretten. Børneenheden betjener desuden skilsmissetelefonen, varetager det overvågede samvær og afholder børnegrupper.

Vores nuværende medarbejdere i Børneenheden består af børnesagkyndige med baggrund som psykologer, erfarne pædagoger, socialrådgivere med relevant efteruddannelse, og kontorfunktionærer.

Der er fuld fart på udviklingen i Familieretshuset. Vi skal ansætte endnu flere dygtige medarbejdere i vores kontorer i 2021 og derfor søger vi netop nu en dygtig funktionsleder i Børneenheden i Aarhus/Aabenraa. Du vil således få ansvaret for vores Børneenhed i Aarhus/Aabenraa. Det forventes at man er begge steder i løbet af ugen - transporttiden er en del af arbejdstiden. Familieretshuset som landsdækkende organisation er vant til at arbejde med ledelse på distancen. Vi ønsker således at finde en lederkollega der kan se mulighederne i distanceledelse og samtidig ved hvad man skal være opmærksom på, når man skal fordele sin tid på flere teams

Ledere og medarbejdere skal spille hinanden gode

Børneenheden gik for alvor i luften 1. september 2020, og du skal styrke ledelsen tæt på medarbejderne, herunder sikre en stabil drift, kompetent faglig ledelse og sparring samt en stor opmærksomhed på medarbejdernes trivsel.

Som funktionsleder skal du være med til fortsat at implementere det familieretlige system og den nye organisationsstruktur i hele Familieretshuset. Du forventes at gå foran og gennem tillid, vilje og inddragelse at motivere dine medarbejdere og skabe forudsætningerne for ét samlet borgernært familieretligt system.

Din faglighed og din tilgang til mennesker betyder alt

Der er forskellige erfaringer, der kan være relevante i forhold til stillingen som funktionsleder. Det forudsættes dog, at du er uddannet psykolog, socialrådgiver eller har en anden relevant børne- og familiefaglig uddannelse. Du forventes at have erfaring fra børn- og familieområdet samt erfaring med ledelse af fagprofessionelle; enten som personaleleder eller fx faglig koordinator.

Der vil blive lagt vægt på, at du har stærke kompetencer inden for driftsledelse, og at du har en tillidsbaseret og dialogorienteret ledelsesstil. Du har gode samarbejdsevner og motiveres af at skabe resultater sammen med andre. Som person hviler du i dig selv, har et godt humør og høj integritet.

Familieretshuset tilbyder gode muligheder for at tilrettelægge en fleksibel arbejdsdag, herunder hjemmearbejdsdage.

Du vil som udgangspunkt blive omfattet af overenskomst for akademikere i staten. Den er klassificeret som chefkonsulent med personaleledelse (jf. AC-overenskomsten) med aftalt funktionstillæg.

Er du blevet nysgerrig?

Hvis du er interesseret i stillingen er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Lone Gildberg på tlf.: 6182 7748 for en fortrolig drøftelse af vilkår og muligheder i stillingen.

Finder du jobbet interessant beder vi dig søge stillingen via nedenstående knap.

Ansøgningsfristen udløber den 5. marts 2021.

Første samtalerunde afvikles den 16. marts 2021 i Aarhus, og anden samtalerunde afvikles den 24. marts 2021 i Odense.

Mellem de to samtalerunder gennemføres testforløb. Test gennemføres digitalt og via Teams.

Forventet tiltrædelse er 1. maj 2021.

Onboarding

De første uger skal alle nyansatte ledere og medarbejdere deltage i et intensivt og grundigt onboardingforløb. Erfarne kollegaer og fagligt kompetente instruktører og undervisere vil give jer en flyvende start med fokus på både teori og praksis med afsæt i konkret sagsarbejde og opgaveløsning.
 

Ansøg