Fra øhop til grøn omstilling – sæt kursen for Færgesekretariatet

Drømmer du om at være med til at sætte kursen for en mindre organisation med stor berøringsflade? Er du vant til at navigere mellem mange aktører med et skarpt blik for kommunernes rammevilkår og ’det blå Danmark’? Kan du se dig selv som en drivende kraft, og formår du at få projekterne i hus, samtidig med at du har folk med dig? Så er du måske vores nye sekretariatschef i Færgesekretariatet…

Færgesekretariatet er et samarbejde mellem landets 18 kommuner, der ejer og driver færger med sejlads til kommunens egne øer. Færgesekretariatets formål er at optimere færgedriften til de kommunale øer gennem det tværkommunale samarbejde.
Færgesekretariatets arbejde har siden etableringen i 2015 sat sig store spor. Dels er der opnået millionbesparelser for færgerne/kommunerne gennem fælles indkøbs- og rammeaftaler, og dels er der opnået gode resultater af arbejdet med at smidiggøre love og rammer, der positivt understøtter udviklingen af de kommunale færger og den trafikale infrastruktur til øerne.  

Som sekretariatschef vil du få stor indflydelse på den videre udvikling af Færgesekretariatet, herunder fortsættelsen af det målrettede arbejde med at fremme den grønne omstilling af færgedriften.

Du bliver et centralt omdrejningspunkt for Færgesekretariatets virke. Du vil være både den, der analyserer ’rigets tilstand’ og fremlægger forslag til strategier og aktiviteter for formand og styregruppe, og den, der repræsenterer Færgesekretariatet udadtil, har dialogen med interessenterne og udfører Færgesekretariatets aktiviteter i praksis.

Vi tilbyder dig et spændende og udfordrende job med et stort ansvar i en lille organisation, hvor du vil være den drivende kraft med administrativ bistand fra Ærø Kommune, og hvor du har mulighed for at tilkøbe ekspertise udefra.

Der er stor fleksibilitet i stillingen, idet du forventes at være synlig hos medlemskommunerne rundtom i landet – både på rådhusene, som typisk har rederiansvaret, og ude på skibsdækket hos dem, der sejler færgerne. Du forventes samtidig af være synlig hos de centrale interessenter på området. Du har flere års relevant erfaring på arbejdsmarkedet, gerne med interessevaretagelse, f.eks. som sekretariatschef, chefkonsulent el.lign. Du kender til kommunernes rammevilkår og udfordringer, og du har gerne et netværk inden for ’det blå Danmark’.

Vi har udarbejdet en uddybende job- og personprofil for stillingen, hvor du kan finde yderligere information om stillingens indhold, ansættelsesvilkår, forventningerne mv. Den kan du finde her (PDF). Du kan læse mere om Færgesekretariatet og det, de arbejder med, på Færgesekretariatets hjemmeside: https://faergesekr.dk/.

Hvis du har spørgsmål om jobbet, er du meget velkommen til at kontakte afgående formand Michel van der Linden på tlf. 4016 3229 eller medlem af styregruppen Søren Bach-Hansen på tlf. 3017 5490 eller chefkonsulent i Genitor Berit Kjær Petersen på tlf. 2949 4419 eller bkp@genitor.dk.

Ansøgningsfristen er den 3. juni 2024. Du kan søge stillingen via knappen nedenfor.

Ansøg