VILLUM FONDEN søger en kvantitativ stærk evalueringsrådgiver, der vil være med til at løfte kvaliteten af evalueringer og effektanalyser af naturvidenskabelige udviklingsprojekter indenfor skole og uddannelse. 


VILLUM FONDEN er i gang med at opbygge et nyt uddelingsområde for Børn, Unge og Science, hvor målet er at styrke børn og unges interesse for naturvidenskab og teknologi – i og udenfor uddannelsessystemet. Vi forventer at uddele op til 100 millioner kr. årligt til både store programmer og mindre projekter.


Vi lægger stor vægt på at arbejde vidensbaseret. Vi laver grundig research, før vi sætter noget nyt i gang, vi sikrer, at alle indsatser evalueres, og vi udvikler solide data og analyser, som gør det muligt at følge den generelle udvikling på området.


Vi søger en metodisk stærk analytiker, som kan sikre, at alle fondens aktiviteter og projekter indenfor ’Børn, Unge og Science’ evalueres klogt og værdiskabende. Den overordnede opgave er at løfte kvaliteten af evalueringer og analyser af fondens projekter, så vi får kvalificeret viden om, hvad der virker, når vi gerne vil motivere børn og unge for naturfag.


Arbejdsopgaver 

Dine arbejdsopgaver vil blandt andet være at:


 • facilitere, at der udvikles solide evalueringsdesign for alle projekter og programmer i Børn, Unge og Science 
 • etablere samarbejde med forsknings- og analysemiljøer, der skal gennemføre evalueringer og analyser 
 • bidrage til strategisk udvikling af fondens evalueringskoncepter og -metoder 
 • iværksætte (og nogle gange selv gennemføre) tværgående analyser, baggrundsanalyser, research mv. 
 • styrke evalueringskompetencer i ansøgermiljøerne 
 • sikre, at din rådgivning altid er baseret på state-of-the-art indenfor evaluering og effektanalyse. 

Der er tale om en nyoprettet stilling, på et nyt område, så du vil have rig mulighed for at præge jobbet og opgaverne.


Du bliver primært en del af et lille, fagligt stærkt team omkring Børn, Unge og Science, men tanken er, at også andre medarbejdere i VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN kan trække på din ekspertise og rådgivning. Tilsammen er vi ca. 45 medarbejdere i et hus med højt til loftet, hvor der er plads til faglig udvikling og nytænkning.


Dine kvalifikationer 

 • Du har en samfundsvidenskabelig uddannelse og dokumenterede kompetencer indenfor avancerede statistiske metoder (du er måske økonom, kvantitativ sociolog eller lignende) 
 • Din spidskompetence er de kvantitative metoder, men du har erfaring med at bruge en bred vifte af evalueringsmetoder, og du har en veludviklet forståelse for, hvad kvalitative metoder kan bidrage med 
 • Du har mange års erfaring med at lede evaluerings- og analyseprojekter – formentlig i en forskningsinstitution eller et konsulenthus 
 • Du har et stort netværk indenfor nationale - og gerne også internationale - forsknings- og analysemiljøer 
 • Du er en brandgod formidler, der kan få andre med dig i din begejstring for god evaluering. 

 

Ansøgning 

Ansøgningsfrist tirsdag den 25. september kl. 12.00.


Du skal sende din ansøgning, CV mv. pr. e-mail til info@veluxfoundations.dk mærket ’Børn, Unge og Science – evalueringsrådgiver’ i emnefeltet.

Alle dokumenter (ansøgning, CV, mv.) skal samles og vedhæftes mailen i én fil.


Vi forventer at holde 1. samtaler den 2.10 og 2. samtaler den 12.10. Der anvendes test i forbindelse med nr. 2 samtale. Forventet ansættelse pr. 1. december 2018.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte programchef Agi Csonka efter den 3. september på telefon 2014 0545 eller email: aec@veluxfoundations.dk


Se alle stillingsopslag