Vil du overtage roret på et stort, veldrevet omsorgscenter med dygtige og engagerede medarbejdere?  


Hjortespring er en selvejende institution med driftsoverenskomst med Københavns Kommune. Beliggende i Herlev, omgivet af en smuk park, er Omsorgscentret Hjortespring noget helt særligt. Da vores dygtige forstander har valgt at gå på pension, søger vi en ny forstander, som kan videreføre alt det gode fra Hjortespring i dag og samtidig ser alle de nye muligheder for fremtiden.  

På Hjortespring sætter vi det gode ældreliv i højsædet, og med 155 boliger og 120 medarbejdere er vi blandt de største plejehjem i Københavns Kommune. Det betyder, at du som forstander skal have lyst til at lede gennem andre.


En af vores store opgaver de kommende år er at sikre og styrke kvalitetsudviklingen og fastholde vores kapacitet i plejesektoren samt understøtte en effektiv drift.

Du er en udviklingsorienteret leder, der kan leve op til Hjortesprings værdier om enkelthed, handlekraft, kreativitet og ordentlighed. Vi lægger vægt på, at du med afsæt i en god analytisk begavelse og stærke kommunikative evner formår at skabe holdbare og innovative løsninger i en kompleks virkelighed præget af mange forskellige interesser.  

Din profil   

  • Du har ledererfaring, gerne fra lignende stilling  
  • Du har kendskab til sygepleje og har lederuddannelse på et relevant niveau og gerne anden efteruddannelse  
  • Du kan lede med åbenhed, og du formår at være synlig og tilgængelig for medarbejderne  
  • Du kan navigere og prioritere i en dagligdag, hvor krav og vilkår konstant er under forandring  
  • Det er en fordel, hvis du kender til præmisserne for en selvejende institution.  

Vi tilbyder

En spændende stilling med mulighed for faglig og personlig udvikling i samarbejde med beboere, pårørende og en gruppe af fagligt dygtige og engagerede medarbejdere.  

En kompetent og udviklingsorienteret ledergruppe på 10 personer, bestående af afdelingsledere, souschef og chef.  

Delagtighed i lokalområdets samlede ledergruppe med god mulighed for sparring og samarbejde med kolleger fra andre enheder.

Løn- og ansættelsesforhold   

Organisatorisk refererer stillingen til bestyrelsesformanden. I praksis er der ligeledes et tæt samspil med forvaltningens lokalområdechef. Stillingen er uden højeste arbejdstid og aflønnes efter gældende overenskomst. Forventet tiltrædelse er den 1. september 2018.   

Yderligere oplysninger 

For uddybning er du velkommen til at kontakte bestyrelsesformand Knud M. Olsen på 2421 1586.   

Søg stillingen via Københavns Kommunes jobannonce senest fredag den 22. juni 2018.  

Vi afholder førstesamtaler den 2. juli. For kandidater, der indkaldes til andensamtale, er der en test. Vi afholder andensamtaler den 12. juli.

Se alle stillingsopslag