Vil du være en aktiv og inddragende part i den fortsatte udvikling af skoleområdet, og brænder du for at skabe gode læringsmiljøer for børn og unge – så søg stillingen som skolechef i Tårnby Kommune.


Den nye skolechef bliver ansvarlig for et skoleområde med syv folkeskoler og tilhørende SFO’er, en specialskole, US10 og Ungdomsskolen foruden et skolekonsulentteam.


Som ny skolechef vil din opgave bl.a. være, i samarbejde med skoleledelserne, at fortsætte arbejdet med implementeringen af folkeskolereformen, herunder at sætte målbare kriterier op for udviklingen af folkeskolerne, så der er fokus på, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Tårnby Kommune er i de kommende år involveret i to A.P. Møller-projekter: Professionelle Læringsfællesskaber, hvor fokus er at understøtte teamsamarbejdet på skolerne og Data Literacy, der understøtter skolerne i at arbejde databaseret. Den nye skolechef vil få en aktiv rolle i begge projekter.


Det bliver også en opgave for den nye skolechef at medvirke til, at ledelsesteamene på skolerne er velfungerende og udnytter det potentiale, som faglighederne bidrager med. Den nye skolechef forventes derudover at være en aktiv sparringspartner for forvaltningschefen og understøtte samarbejdet mellem det politiske niveau og forvaltningen. 

 

Om dig: 

  • Du har ledelseserfaring, gerne fra uddannelsesområdet, suppleret med relevant efteruddannelse inden for ledelse, samt erfaring med ledelse af ledere
  • Du har kendskab til skoledrift og kan sikre den fornødne udvikling med respekt for skolernes hverdag
  • Du evner at sætte retning og holde kursen – kan prioritere og fravælge
  • Du er tilgængelig for mange forskellige typer medarbejdere og samarbejdspartnere
  • Du er ambitiøs på børnenes og områdets vegne
  • Du er en god og tydelig kommunikator såvel indadtil som udadtil
  • Du er troværdig – der er sammenhæng mellem det, du siger, og det, du gør. 

Skolechefen refererer til forvaltningschefen for Børn og Kultur, og bliver en del af den samlede ledergruppe i Børne- og Kulturforvaltningen. Ledergruppen har et fælles ansvar, hvilket betyder, at man er hinandens ambassadører og har et fælles ledelsesansvar på tværs af forvaltningen, herunder at indgå aktivt i udviklingen af partnerskaber på 0-18 årsområdet.


Yderligere information 

Du kan læse mere om Tårnby Kommune på www.taarnby.dk, se også en kommunens stillingsprofil (pdf), hvor krav og forventninger til den nye skolechef er beskrevet.


Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte forvaltningschef Susanne Hammer-Jakobsen på tlf.d.  3247 1400 eller chefkonsulent i Genitor Vibeke Rosenbeck på tlf. 3148 4740.


Ansøgningsfristen er søndag den 27. maj 2018.  Søg stillingen nedenfor.


Samtaler vil blive afviklet den 12. juni. Før samtalerne vil der være et testforløb hos Genitor.


Om Tårnby Kommune 

I Tårnby Kommune lægger vi vægt på at give vores ca. 43.000 borgere en hurtig, høflig og korrekt betjening, at være en god arbejdsplads for vores ca. 3.000 ansatte og at have en synlig og konsekvent ledelse på alle niveauer. Vi bestræber os på gennem personalepolitikken at skabe mulighed for en faglig, arbejdsmæssig og menneskelig udvikling hos alle ansatte, hvor nøgleordene er rekruttering, fastholdelse og kompetenceudvikling. Læs mere på www.taarnby.dk

Søg stillingen

Se alle stillingsopslag